Formiranje cene izrade sajta

Formiranje cene izrade sajta

CENA IZRADE SAJTA VEC OD 100€! Za vise informacija pozovi 062/757271 ili nas kontaktiraj putem mail-a kontakt@izrada-sajtova.org.rs

Ukoliko ste razmisljali ili doneli odluku da svoje preduzece unapredite sa web sajtom, sigurno ste trazili cene izrade sajta. Ako ste istrazivali po internetu sigurno ste primetili da cene izrade web sajtova jako variraju. Da li ste se pitali zasto? 

Cena izrade web sajta moze znacajno da varira u zavisnosti od razlicitih faktora. Evo svega sto treba da znate o formiranju cene izrade sajta.

Formiranje cene izrade sajta

Razumevanje i formiranje cene izrade sajta zahteva dublju analizu i sagledavanje raznolikih aspekata. Ovo su faktori koji uticu na cenu: 

  1. Vrsta sajta i njegova slozenost: Sajt moze biti osnovni informativni, blog, online prodavnica ili kompleksna platforma sa razlicitim funkcionalnostima kao sto su korisnicke interakcije, sistem upravljanja sadrzajem ili rezervacije. Svaka od ovih vrsta zahteva razlicit nivo dizajna, razvoja i implementacije funkcionalnosti, sto direktno utice na cenu.

  2. Web dizajn: Originalnost i kvalitet dizajna igraju kljucnu ulogu. Da li zelis potpuno prilagođen dizajn ili planiras koristiti gotove teme? Originalni dizajn zahteva vise vremena, istrazivanja i resursa, sto moze rezultirati dosta vecom cenom. S druge strane postoji na hiljadu atraktivnih, modernih tema. Na cenu ce uticati i koju temu odaberete, besplatnu ili premium temu.

  3. SEO Optimizacija: Da li zeliš da tvoj sajt bude optimizovan za pretrazivace? Koji stepen optimizacije zelis? Da li je to samo On-Page SEO ili i SEO izvan stranice(Off-Page)  To moze uticati na cenu.
  4. Obim i vrsta sadrzaja: Broj stranica, vrsta sadrzaja (tekst, slike, video) i nacin kreiranja ovog sadrzaja (samostalno ili angazovanje agencije) takođe igraju ulogu. Originalni, kvalitetan sadrzaj cesto zahteva dodatne troskove, sto moze uticati na ukupnu cenu izrade.

  5. Funkcionalnosti i prilagođavanje: Kakve specificne funkcionalnosti zelis na svom sajtu? Da li je potrebno optimizovati ga za mobilne uređaje, ukljuciti SEO Optimizaciju ili integrisati sa eksternim platformama? Svaka dodatna funkcionalnost ili prilagođavanje zahteva vise vremena i resursa, sto samim tim povecava cenu.
  6. Vremenski okvir i hitnost: Brzina izrade sajta takođe moze uticati na cenu. Hitni projekti cesto zahtevaju intenzivniji rad i resurse, sto dovodi do vece cene.

  7. Odrzavanje sajta: Da li zelis da mi redovno odrzavamo tvoj sajt? Ovo je dodatni trosak koji treba uzeti u obzir pri formiranju cene.
 
Formiranje cene izrade sajta

Odrzavanje i nadogradnja sajta cena

Skoro smo dobili pitanje, da li je moguce unaprediti sajt koji bi sada radili u buducnosti? Odgovor je naravno! Nadogradnja i redizajn sajta su uvek opcija posebno kada tek zapocinjes poslovanje i zelis postepeno prosirivati online prisustvo u skladu sa svojim resursima.

Nadogradnja sajta podrazumeva prosirenje ili unapređenje postojecih funkcionalnosti, dizajna ili performansi web sajta. 

Cene nadogradnje se obicno formiraju na osnovu obima promena i vremena potrebnog za implementaciju novih elemenata ili funkcionalnosti.

Odrzavanje sajta je kljucno kako bi sajt ostao funkcionalan, bezbedan i relevantan tokom vremena. Odrzavanje sajta moze biti izvrseno od strane web developera, agencije ili tebe. Planiranje redovnih aktivnosti odrzavanja je kljucno za dugorocno zdravlje i funkcionalnost web sajta.

Cene odrzavanja sajta se mogu kretati od nekoliko stotina do nekoliko hiljada eura mesecno ili godisnje, u zavisnosti od razlicitih faktora. Neki od tih faktora su obim odrzavanja, frekvencija odrzavanja i sl.

Nasi sajtovi:

Pogledajte neke od nasih sajtova:

Nasi sajtovi - Sliming studio Popovic
5/5
5/5