Cenovnik

cena izrade sajta

Izrada sajta cena?

Koliko kosta izrada sajta? Ovo je verovatno najcesce postavljano pitanje u vezi sa web sajtovima. A odgovor na to pitanje je jako kompleksan. Cena izrade sajta zavisi od niza faktora, od vasih zelja, zahteva i mogucnosti. Najbitniji faktor jeste kompleksnost sajta. Da li je to sajt od 5 ili 55 stranica? Koja je sadrzina tog sajta? Da li je to sajt cisto informativnog karaktera ili je to mozda online prodavnica? Ovo je sve sto treba da znate o ceni izrade web sajta.

Cenovnik

CENA: vec od 100€ (Tacna cena izrade sajta zavisi od strukture, velicine, kompleksnosti i sadrzaja sajta, kao i od vasih zelja i zahteva)

  • izrada sajta sa do dve stranice (Home i Kontakt) u WordPress-u
  • SEO Optimizacija
  • Postavljanje fotografija
  • Opis vaseg poslovanja, usluga ili proizvoda
  • Moderan responsive design
  • Besplatan hosting 

CENA: vec od 250€ (Tacna cena izrade sajta zavisi od strukture, velicine, kompleksnosti i sadrzaja sajta, kao i od vasih zelja i zahteva)

  • izrada sajta sa do 10 stranica u WordPress-u
  • SEO Optimizacija
  • Postavljanje fotografija, videa, contact form, Google maps, slider-a… 
  • Opis vaseg poslovanja, usluga ili proizvoda
  • Moderan responsive design
  • Besplatan hosting 

CENA: vec od 450€ (Tacna cena izrade sajta zavisi od strukture, velicine, kompleksnosti i sadrzaja sajta, kao i od vasih zelja i zahteva)

  • izrada sajta sa neogranicenim brojem stranica u WordPress-u
  • SEO Optimizacija
  • Postavljanje fotografija, videa, contact form, Google maps, slider-a, katalog proizvoda/usluga
  • Opis vaseg poslovanja, usluga ili proizvoda
  • Moderan responsive design
  • Besplatan hosting 

Izrada sajta cena – bitni pojmovi

  • Domen i hosting – cena domena se krece od 4€ pa cak do 80 € i vise, hosting uglavnom kosta 20-70€ godisnje
  • Izrada sajta – cena izrade sajta zavisi od vasih zelja i zahteva, prirode vaseg biznisa, teme sajta, sadrzaja sajta, da li imate tekstove i fotografije ili ne, da li je potrebna izrada online prodavnice
  • SEO optimizacija – neophodna stavka ako zelite da stanete ispred vase konkurencije i ako zelite da vas vidi vise ljudi
  • Responsive design – web sajt koji je prilagodjen za sve ekrane, on je jako bitan kako za dobro korisnicko iskustvo, tako i za SEO
  • Odrzavanje sajta – da bi sajt radio besprekorno potreban mu je cesto azuriranje i svakodnevno ubacivanje novog sadrzaja
  • Reklamiranje na internetu – to su placene reklame na Instagram-u, Facebook-u ili Google-u, a njihova cena zavisi od toga koliko ste spremni da platite

Nas proces izrade web sajta

Izrada sajta cena – koraci u izradi sajta

U danasnjem digitalnom dobu, izrada web stranice postala je nezaobilazna komponenta za svakog pojedinca, preduzece i organizaciju koji zele uspesno promovisati svoje proizvode ili usluge i ostvariti snazno online prisustvo. Izrada sajta ne samo da omogucava efikasno predstavljanje onoga sto nudite, vec i pruza mogucnost interakcije sa potencijalnim klijentima ili korisnicima.

Prvi utisak koji posetioci steknu o vasoj online prisutnosti cesto određuje njihovu dalju interakciju sa vasim brendom. Stoga, prilikom izrade sajta, treba voditi racuna o estetici, brzini ucitavanja stranica, responsivnosti, kao i jednostavnoj navigaciji.

Osim toga, SEO optimizacija je kljucna kako bi se osiguralo da vasa web stranica bude lako pronalazljiva na internetu. Kvalitetan sadrzaj, relevantni kljucni pojmovi i pravilna struktura stranica doprinose boljem rangiranju na pretrazivacima, sto dovodi do vece vidljivosti među potencijalnim posetiocima.

Integracija drustvenih medija takođe igra znacajnu ulogu u modernoj web strategiji. Povezivanje sa korisnicima putem platformi poput Facebook-a, Instagram-a ili Twitter-a omogucava vam da gradite zajednicu oko vaseg brenda i odrzavate redovan kontakt sa publikom.

Ovo su kljucni koraci u izradi svakog web sajta:

 1. Definisanje ciljeva: Prvo pitanje koje vam postavljamo je sta zelite od vaseg sajta?  Da li zelite da promovisete svoju firmu, prodajete proizvode ili usluge, delite informacije ili mozda otvorite blog? Jasno definisanje ciljeva pomaze nam da oblikujemo sadrzaj, dizajn i funkcionalnost sajta.
 2. Izbor domena: Domen je vasa web adresa, tako da je vazno odabrati jedinstveno i lako pamtljivo ime koje odrazava sustinu vase web stranice. Takođe, morate se pobrinuti da je domen slobodan i spreman za registraciju.
 3. Izbor hosting provajdera: Hosting je mesto gde ce vas sajt biti smesten. Izaberite pouzdanog hosting provajdera koji moze obezbediti brzinu i pouzdanost. Pravilno skaliranje resursa je takođe ključno.
 4. Odabir platforme: Postoji mnogo platformi za izradu sajtova, a najpopularnija i najpouzdanija je WordPress. Nasi sajtovi se rade upravo na ovoj platformi.
 5. Web dizajn: Dizajn je kljucan faktor koji ce privuci posetioce. Dizajn treba da bude atraktivan i prijatan za oko, ali i funkcionalan i prilagodljiv za sve velicine ekrana.
 6. Sadrzaj: Kreirajte relevantan, informativan i koristan sadrzaj koji ce privuci posetioce i zadrzati ih. Pored toga, bitno je da sadrzaj prati SEO pravila kako bi se poboljsala vidljivost sajta na pretrazivacima poput Google-a.
 7. SEO Optimizacija: Sajt koji nije SEO optimizovan kao i da ne postoji. Bez optimizacije niko nece videti vas sajt. Zato je bitno da se sadrzaj prilagodi vasoj ciljanoj publici. Takođe, bitno je optimizovati brzinu i sigurnost sajta.
 8. Testiranje: Pre lansiranja sajta, obavezno je testiranje da bi se utvrdilo da li radi ispravno.
 9. Lansiranje i promocija: Nakon sto je sajt zavrsen sa izradom i testiranjem, sledi  lansiranje sajta. Zatim ga promovisite putem drustvenih mreza, e-mail marketinga i drugih kanala kako biste privukli publiku.
 10. Odrzavanje: Izrada sajta nije zavrsena nakon lansiranja. Redovno azuriranje sadrzaja, pracenje performansi i odrzavanje bezbednosti su kontinuirani zadaci
Izrada sajtova cena

SEO Optimizacija – izrada sajta cena

SEO optimizacija je kljucni koncept za poboljsanje vidljivosti vaseg sajta na pretrazivacima kao sto je Google. Kroz pametno planiranje i implementaciju SEO strategije, mozete privuci vise posetilaca, povecati rangiranje vaseg sajta i povecati online prisustvo. 

SEO Optimizacija je nauka o poboljsanju web stranice kako bi se povecala njena vidljivost kada ljudi traze proizvode ili usluge. Sto web sajt ima vecu vidljivost na pretrazivacima, veca je verovatnoca da cete dobiti vise klijenata ili kupaca. 

Vidljivost web sajta se obicno meri rangiranjem sajta na stranicama rezultata pretrazivaca (SERP). Kompanije se uvek takmice za prvu stranicu, gde ce najverovatnije privuci najvecu paznju.

Evo nekoliko kljucnih aspekata SEO optimizacije:

SEO Optimizacija – organski rezultati pretrage

Koristeci Google kao primer, SERP-ovi cesto sadrze oglase na vrhu stranice. Ovo su pozicije za koje su kompanije platile da bi obezbedila plasman na toj prvoj stranici. Sledeci su rezultati organske pretrage. To su kompanije koje su dosle na tu poziciju organskim rangiranjem uz pomoc SEO Optimizacije. SEO ima za cilj da poveca rezultate organske pretrage preduzeca, usmeravajuci organski saobracaj pretrage na sajt. Ovo omogucava trgovcima podataka da razlikuju saobracaj koji dolazi na web lokaciju sa drugih kanala – kao sto su placena pretraga, drustvene mreze, preporuke i direktan – i saobracaj organske pretrage.

Organski saobracaj je uglavnom bolji izbor, jer velika vecina korisnika pretrazivaca preskace sponzorisane rezultate i prelazi na rezultate organske pretrage.

Kako funkcionise SEO Optimizacija?

Iako postoji nacin da se maksimiziraju rezultati, gotovo je nemoguce u potpunosti manipulisati algoritmima pretraživanja. Preduzeca cesto traze najkraci put ka idealnim rezultatima uz najmanje napora, ali SEO zahteva mnogo akcije i vremena. Ne postoji SEO strategija u kojoj se nesto moze promeniti danas sa ocekivanjem jasnih rezultata sutra. SEO je dugorocan projekat, sa svakodnevnom akcijom i stalnom aktivnoscu.

Pretrazivaci koriste botove za indeksiranje svih stranica web sajta, preuzimajuci i cuvajuci te informacije u kolekciju poznatu kao indeks. Ovaj indeks je kao biblioteka i kada neko nesto trazi u njemu, pretrazivac se ponasa kao bibliotekar. On izvlaci i prikazuje relevantne informacije iz upita za pretragu i prikazuje korisnicima sadrzaj najpriblizniji sa upitom koji je korisnik poslao. Algoritmi pretrazivaca analiziraju web stranice u indeksu da bi odredili redosled da se te stranice prikazuju na SERP-u.

5 koraka kako SEO Optimizacija funkcionise:

 1. Kljucne reci: Prvi korak je identifikacija relevantnih kljucnih reci ili fraza koje su povezane sa sadrzajem vase web stranice. Ovo vam pomoze da razumete uz koje reci i fraze mozete doci do vase ciljane publike.

 2. On-Page SEO: Ovaj korak se bavi optimizacijom elemenata unutar samih web stranica. To ukljucuje: naslove i meta opise, optimizacija sadrzaja (tekst, slike, video…), URL struktura itd. 

 3. Off-Page SEO: Ovaj korak se fokusira na faktore van web stranice koji uticu na njeno rangiranje na pretrazivacima. Ovo ukljucuje: backlinkovi, drustvene mreze, lokalni SEO, brzina ucitavanja, itd.

 4. Analitika i pracenje: Pracenje performansi web sajta kroz alate kao sto su Google Analytics i Google Search Console kako biste razumeli kako se posetioci ponasaju na sajtu, koja stranica ima najvise klikova, gde se mogu unaprediti performanse i slicno.

 5. Kvalitetan sadrzaj: Stvaranje visokokvalitetnog i korisnog sadrzaja koji privlaci posetioce, podstice deljenje i zadovoljava potrebe ciljne publike.
Izrada sajta cena

7 najboljih SEO alatki u 2023.

SEO Optimizacija je veoma bitna za vas web sajt i iz tog razloga bitno je izabrati prave alate da vam pomognu u tome. Broj SEO alatki stalno raste. Iz mora alatki tesko je odabrati koju koristiti.

Ovo su najbolje i najkorisnije SEO alatke u 2023. godini:

 1. Google Search Console: Besplatan alat od Google-a koji omogucava pracenje performansi vaseg web sajta u Google pretrazi, identifikaciju problema i upravljanje indeksiranjem.
 2. Google Analytics: Ovaj alat pruza detaljne informacije o posetiocima vaseg sajta, njihovom ponasanju i izvorima saobracaja. U osnovnoj verziji je besplatan, ali postoji i Google Analytics 360 koji se placa.

 3. SEMrush: Ovaj sveobuhvatan alat omogucava istrazivanje kljucnih reci, pracenje rangiranja, analizu konkurencije, backlink analizu i mnoge druge funkcionalnosti. Iako postoji besplatna verzija, ona ima ogranicene opcije. 

 4. Yoast SEO: Popularan WordPress dodatak za SEO optimizaciju koji pomaze u optimizaciji on-page elemenata i sadrzaja.

 5. Ahrefs: Ahrefs je poznat po analizi backlinkova, istrazivanju kljucnih reci, pracenju rangiranja i pracenju konkurencije. Ahrefs nudi besplatnu i pro verziju.

 6. BrightLocal: Specijalizovan za lokalni SEO, ovaj alat pomaze preduzecima da upravljaju svojim online prisustvom na lokalnom nivou.

 7. SEOquake: SEOQuake je popularna besplatna ekstenzija za web pretrazivace, posebno za Google Chrome, Mozilla Firefox i Opera, koja vam omogucava da brzo i lako analizirate razlicite SEO aspekte web stranica direktno sa rezultatima pretrage.

Domen i hosting

Izrada sajta cena – domen

Domen, kao adresa na internetu, ima znacajnu ulogu u vasem online identitetu. On nije samo kombinacija slova i brojeva, vec kljucni element prepoznatljivosti vaseg web sajta. Odabir pravog domena zahteva pazljivo promisljanje i razumevanje kako zelite da se predstavite online.

Kvalitetna domena treba da bude kratka, lako pamtljiva i relevantna za sadrzaj ili svrhu vaseg. Pamtljiv domen olaksava ljudima da ga zapamte i da se vrate na njega, dok njegova relevantnost pomaze u prepoznavanju sta mogu ocekivati kada posete vas sajt.

Kada birate domenu, razmislite o ciljnoj publici kojoj se obracate, brendu koji gradite i poruci koju zelite da prenesete. Ponekad je izazovno pronaci slobodan domenu koji savrseno odgovara svim ovim kriterijumima, ali istrazivanje i kreativnost su kljucni. Mozete razmotriti varijacije kljucnih reci, koriscenje razlicitih ekstenzija ili kombinaciju imena i pojmova koji predstavljaju vas sajt.

Kako izabrati dobar domen?

Izbor dobrog domena za vas web sajt je kljucan korak jer predstavlja vasu online adresu. Evo nekoliko koraka koji mogu pomoci u odabiru:

 1. Jasan i relevantan: Domen treba biti jasan i relevantna za sadrzaj ili svrhu vaseg sajta. Na primer, ako prodajete cvece domen poput “MojeCvece.rs” jasno pokazuje svrhu vaseg web sajta.

 2. Lako Pamcenje: Kraca imena su obicno laksa za pamcenje. Izbegavajte slozene ili tesko izgovorljive reci koje bi mogle zbuniti posetioce.

 3. Brendiranje: Razmislite o tome kako domena odgovara vasem brendu. Mozda biste zeleli koristiti ime brenda u domenu ili neku kljucnu rec vaseg poslovanja.

 4. Izbegavanje Specijalnih Simbola: Izbegavajte brojeve ili specijalne simbole jer to moze otezati pamcenje domena.

 5. SEO Optimizacija: Ubacivanje kljucnih reci u domen moze pomoci  SEO optimizaciji i boljem rangiranju stranice na pretrazivacima.

 6. Provera dostupnosti: Proverite dostupnost domena koristeci alate za registraciju domena. 

 7. Istrazivanje konkurencije: Pregledajte domene vase konkurencije kako biste izbegli slicne ili konfuzne nazive. Originalnost je vazna.

 8. Ekstenzija domena: Razmislite o vrsti ekstenzije. Tradicionalne ekstenzije poput .com, .net, .org su popularne, ali postoje i druge specificne ekstenzije koje se mogu bolje uklopiti. (.io, .tech, .shop).

Nas tim ce vam rado pomoci u odabiru najboljeg domena za vas sajt!

Izrada sajta cena – hosting

Hosting je poput digitalnog prostora gde se vas web sajt smesta kako bi bio dostupan online. Razliciti pruzaoci hosting usluga nude razlicite vrste usluga – od deljenog do privatnog servera (VPS). Odabir hostinga zavisi od potreba vaseg sajta – ako ocekujete velik promet ili zelite vecu kontrolu nad serverom, VPS hosting moze biti bolji izbor.

Brzina, sigurnost i podrska korisnicima su kljucni faktori prilikom odabira hosting provajdera. Takođe, razmotrite cenu i lokaciju servera jer to moze uticati na performanse i dostupnost vaseg sajta. Vazno je istraziti razlicite opcije, procitati recenzije i razgovarati s drugima kako biste pronasli hosting koji najbolje odgovara potrebama vaseg web sajta.

Izrada WordPress sajta cena

Cena izrade web sajta u WordPressu moze znacajno da varira i zavisi od razlicitih faktora. Kakav je dizajn sajta, koliko stranica on treba da ima, njegov sadrzaj i kompleksnost, SEO Optimizacija su neki od kljucnih faktora. 

Vreme izrade web sajta u WordPress-u moze potrajati od nekoliko dana do nekoliko nedelja. TwoPage Website je gotov vec za nekoliko dana i njegova cena je vec od 100€. Bitno je napomenuti da je izrada sajta samo pola posla. Posle izrade sajta tu je SEO Optimizacija sajta, njegovo odrzavanje, reklamiranje na drustvenim mrezama itd. 

Pocetna cena izrade wordpress sajta je samo 100€. 

Za vise informacija pozovite +38162757271 ili nam pisite na kontakt@izrada-sajtova.org.rs

WordPress sajt: prednosti

 1. Velika zajednica i podrska: WordPress ima ogromnu zajednicu korisnika i dizajnera. To znaci da je lako pronaci resurse, upute, teme i dodatke za podrsku i prosirenje funkcionalnosti  sajta.
 2. SEO Friendly: WordPress je dobro optimizovan za pretrazivace i pruza korisne alatke i dodatke koji  pomazu da se poboljsa rangiranje sajta na pretrazivacima.

 3. Bezbednost: WordPress redovno izdaje bezbednosne nadogradnje kako bi zastitio svoje korisnike i njihove sajtove od potencijalnih pretnji. 

 4. Sirok izbor tema: WordPress poseduje na hiljade prelepih tema. Vecina modernih WordPress tema je responsivna, sto znaci da se sajt automatski prilagođava razlicitim velicinama ekrana.
 5. Analitika i statistika: WordPress omogucava jednostavan pristup analitickim alatkama koje vam pomazu da pratite posetu, analizirate performanse sajta i bolje razumete svoje posetioce.

WordPress sajt: mane

 1. Konstantno menjanje: WordPress se stalno razvija i azurira, sto moze rezultirati promenama u korisnickom iskustvu. 

 2. Performanse: Sa povecanjem broja tema i plugin-ova, WordPress sajtovi mogu postati sporiji. Bitno je pazljivo odabrati resurse kako bi se obezbedili optimalne performanse.

 3. Velicina datoteka: WordPress se bazira na PHP i MySQL tehnologijama, a to moze rezultirati velikim datotekama na serveru, posebno ako imate bogat sadrzaj.

Nasi sajtovi:

Pogledajte neke od nasih sajtova:

Nasi sajtovi - Sliming studio Popovic
5/5
5/5